Vozni park

NAŠA VOZILA

VOZNI PARK

Gasilsko vozilo s cisterno 16/25

RENAULT 2005

Proizvajalec: Renault
Let izdelave podvozja: 2005
Let izdelave nadgradnje: 2016

Specializirano gasilsko vozilo, ki se uporablja predvsem za oskrbovanje gasilcev z vodo na kraju požara. Oznaka 16/25 pomeni, da ima vozilo cisterno s kapaciteto 25 kubičnih metrov vode in črpalko, ki lahko v eni minuti črpa 1600 litrov vode pod tlakom. Vozilo je opremljeno s cevmi, ki omogočajo razdeljevanje vode na več mestih hkrati, ter s posebnim orodjem in opremo za gašenje požarov. Poleg tega ima tudi več prostora za prevoz gasilcev in opreme.

4x IDA z rezervnimi tlačnimi posodami
Prenosni LED reflektor
Oprema za zavarovanje cestišča
Motorna žaga
Komplet prve pomoči
Ročno orodje
Nastavek za podzemne hidrante
Agregat
Lestev
Ventilator za prezračevanje

Vozilo za prevoz moštva

MERCEDES BENZ 2014

Proizvajalec: Mercedes Benz
Leto izdelave podvozja: 2014
Leto izdelave nadgradnje: 2016

Vozilo za prevoz moštva, znamke Mercedes – Benz ustreza tipizaciji Gasilske zveze Slovenije. Vozilo ima zraven šoferja prostor za 8 ljudi. Je sodobno vozilo, opremljeno z različno dodatno opremo, ki zagotavlja našim članom med vožnjo še večje udobje in varnost.

V prtljažniku vozila je izdelana nadgradnja, kjer smo namestili orodje in opremo, ki nam pride prav pri manj zahtevnem posredovanju kot so zavarovanje nesreč, lažji oskrbi ponesrečencev, pri začetnih požarih ipd. Na strehi vozila je nameščen svetlobni blok spredaj, zadaj pa »leteča luč« za usmerjanje prometa za vozilom. V maski vozila prav tako najdemo modra svetlobna telesa. Pod pokrovom se skriva tudi pnevmatska sirena, da nas vozniki slišijo še prej. Vozila je pobarvano z gasilsko rdečo barvo in olepšano z belimi in rumenimi črtami.

Scroll to Top